Shuhaidasaad.com 3rd Giveaway

Bismillahirrahmanirrahim... Sempena bulan kelahiran Shu, Shu "mengistiharkan" giveaway ke-tiga bermula pada detik kelahiran Shu iaitu 04/08 6.16 pagi hingga 22/08/2019 6.16 pagi. Pemenang akan diumumkan tiga hari kemudian (25/08).


Terma dan Syarat :
1. Follow blog shuhaidasaad.com
2. Buat satu entri bertajuk Shuhaidasaad.com 3rd Giveaway
3. Letak banner dalam entri, dan link kan ke blog shu.
4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen.

Pemilihan Pemenang : Random

Pemenang Pertama
Pemenang Kedua


Pemenang Ketiga & Keempat




jom support Shu..

___________________________________________________________________________

Senarai Peserta :
  1. https://ctcheery87.blogspot.com/2019/08/shuhaidasaadcom-3rd-giveaway.html
  2. https://puansyah.blogspot.com/2019/08/shuhaidasaadcom-3rd-giveaway.html
  3. https://sweetepalhijau.blogspot.com/2019/08/shuhaidasaadcom-3rd-giveaway.html
  4. https://fiqadira.blogspot.com/2019/08/shuhaidasaadcom-3rd-giveaway.html
  5. https://kasihkuamani.blogspot.com/2019/08/shuhaidasaadcom-3rd-giveaway.html
  6. https://miziejusoh.blogspot.com/2019/08/shuhaidasaadcom-3rd-giveaway.html
  7. https://stnrsyfh.blogspot.com/2019/08/shuhaidasaadcom-3rd-giveaway.html
  8. https://wzalehawismail.blogspot.com/2019/08/shuhaidasaadcom-3rd-giveaway_6.html
  9. https://munirahmohdhasan.blogspot.com/2019/08/shuhaidasaadcom-3rd-giveaway.html
  10. https://nurain-syahirah.blogspot.com/2019/08/shuhaidasaadcom-3rd-giveaway.html
  11. https://www.yayaazura.com/2019/08/shuhaidasaadcom-3rd-giveaway.html
  12. https://www.rubiahkadir.com/2019/08/shuhaidasaadcom-3rd-giveaway.html
  13. https://www.shikinrazali.com/2019/08/shuhaidasaadcom-3rd-giveaway.html
  14. https://akukaudansesuatu.blogspot.com/2019/08/shuhaidasaadcom-3rd-giveaway.html
  15. https://mulan-sahbanu.blogspot.com/2019/08/shuhaidasaadcom-3rd-giveaway.html
  16. https://www.mialiana.com/2019/08/shuhaidasaadcom-3rd-giveaway.html
  17. http://www.mamapipie.com/2019/08/shuhaidasaadcom-3rd-giveaway.html
  18. http://www.mariafirdz.com/2019/08/shuhaidasaadcom-3rd-giveaway.html
  19. https://ciknurul23.blogspot.com/2019/08/shuhaidasaadcom-3rd-giveaway.html
  20. https://nasuha-itsmyessay.blogspot.com/2019/08/shuhaidasaadcom-3rd-giveaway.html
  21. https://ematunz.blogspot.com/2019/08/shuhaidasaad.html
  22. http://www.zianaeunos.com/2019/08/shuhaidasaadcom-3rd-giveaway.html?m=1 
  23. http://www.adianiez.com/2019/08/shuhaidasaadcom-3rd-giveaway.html
  24. https://sayasukala.blogspot.com/2019/08/shuhaidasaadcom-3rd-giveaway.html 
  25. https://sheayang.blogspot.com/2019/08/shuhaidasaadcom-3rd-giveaway.html
  26. https://abeautybutabeast.blogspot.com/2019/08/shuhaidasaadcom-3rd-giveaway.html
  27. Adakah anda yang seterusnya...?

Terinspirasi dari blog kak Mia.

Share:

Bihum Tomyam Thai


Bismillahirrahmanirrahim... Salam Isnin yang indah. Siapa peminat makanan Thai, sila angkat tangan. Antara menu yang selalu di pesan setiap kali ke kedai makanan Thai. Kerabu Maggi, Bihun Tomyam. Lama sudah tak menjamah makanan Thai ni. Rindu sangat!

Minuman yang menjadi kesukaan shu, Coffee ais dan Thai Tea. Gambar memang tak di upload sebab tak order. 

Apa yang menyebabkan Shu suka makanan Thai ini adalah portion yang saaaangat banyak dengan sayur dan makanan laut dia. Tambahan rencah yang cukup rasa. Memang terliur. Pantang ada yang nak ke kedai ini, pasti shu akan order. hihi

Share:

BLOGLIST WANTED BY TIARA SAPPHIRE


Syarat :
Follow blog Tiara Sapphire dan Tinggalkan Link blog korang kat kotak komen ok.
tak payah copy banner atau buat post.

Due Date : 
31 Ogos 2019

Jom meriahkan segmen sis Tiara ni. 

Share:

Calling For Bloggers : Jom Join Shuhaidasaad.com 3rd Giveaway


Calling for blogger berbaki tiga hari saja lagi sebelum giveaway ini di tutup. Jom support Shu. 
Share:

Lapor terus penyebaran kandungan 3R kepada SKMM - BH


KUALA LUMPUR: Penyebaran sebarang kandungan berunsur 3R - Race (Kaum), Religion (Agama) dan Royalty (Institusi DiRaja) di media sosial boleh dilaporkan terus kepada Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM) melalui aplikasi WhatsApp di talian 016-220 6262 atau e-mel mediasosial@mcmc.gov.my

Pengerusi SKMM, Al-Ishsal Ishak, berkata kaedah itu membantu mempercepatkan tindakan penguatkuasaan dikenakan ke atas mereka yang didapati menyebarkan kandungan sensitif berkenaan di media sosial.

“Rakyat Malaysia diminta mengambil tangkap layar (screenshot) dan pautan (URL) kepada kandungan yang tidak berhemah di media sosial dan hantar ke talian seperti tertera di atas.

“Bagi kandungan negatif disebarkan melalui WhatsApp pula, sila ambil tindakan yang sama berserta nombor telefon individu yang menyebarkannya bagi tujuan aduan,” katanya dalam satu kenyataan, di sini hari ini.

Al-Ishsal ketika mengulas lanjut, berkata SKMM turut mengingatkan orang ramai agar mengamalkan sikap kesederhanaan ketika mengulas mengenai isu sensitif bagi memulihara keharmonian dan keamanan yang dikecapi sejak terbinanya negara ini, 62 tahun lalu.

Katanya, sebarang ulasan dan penyebaran kenyataan berunsur negatif serta mengancam perpaduan rakyat berbilang kaum di negara ini mesti dihentikan serta-merta demi kepentingan bersama.

“Justeru, berfikirlah sebelum kita membuat sebarang kenyataan atau ulasan mengenai perkara sensitif. Jangan sesekali ‘tweet’, kongsi dan membuat ulasan yang boleh menyinggung perasaan pelbagai kaum di negara ini.

“Hayatilah erti kemerdekaan dan hormati sambutan bulan kemerdekaan yang penuh bermakna ini. Jadilah rakyat yang matang dalam menilai dan membuat pendirian apabila berhadapan dengan ancaman yang boleh memecah-belah perpaduan demi kemakmuran bersama,” katanya.

Sumber : BH Online

Share:

Giveaway-01 by Ematunz

Jom korangss join Giveaway by ematunz.blogspot.com . Serius senang sangat syarat dia (follow dan copy paste tak sampai 5 minit). Tarikh tamat 25.08.2019 11.59 malam.

Klik gambar dibawah untuk join:

Hadiah? Nama pun giveaway, mesti lahh ada. Hadiahnya, Bawal Kaca bernilai RM25 untuk seorang pemenang yang akan dipilih melalui Cabutan Bertuah. Pemenang boleh pilih nak corak apa, kaler apa. Mix and match gittuw

Info hadiah: Bawal kaca ini dipenuhi manik kaca ori gred AAAA, ala-ala batu Kristal Swarovski. Kualiti kain jenis Airis Premium rank no.2 selepas Bawal Original, ofkos laa senang bentuk. Setiap butir kaca sangat merelipp, paling penting melekat kuat. 

Ada 60 pilihan warna, dan berpuluh puluh design menarik. Berpinar mata tengok tau. Nak tengok lagi banyak, gambar ada di Bawal Kaca.




Share:

Kopi-O Cap Hang Tuah Kegemaran Sekeluarga

Bismillahirrahmanirrahim... Sudah menjadi kebiasaan setiap pagi baik di tempat kerja mahupun dirumah, Kopi Cap Hang Tuah ni menjadi peneman. Dulu terbiasa dengan nescafe, sekarang sudah sebati dengan kopi-o. Dah banyak cuba kopi jenama lain, namun cap Hang Tuah ni masih melekat di hati. Paling shu suka, kopi-o perisa Robusta ni. Pekat juga.


Kopi yang digunakan adalah jenis Robusta ini pekat dan kaya dengan rasa aromatik yang sedap yang memikat hati. Bancuh dalam cawan besar pun masih terasa kepekatan dari seuncang kopi-o ini. Pada mulanya, suami yang perkenalkan kopi ini. Lama-kelamaan dah jadi rutin setiap bulan pasti beli dua paket. Satu dirumah, satu di tempat kerja, minum bersama teman-teman.


Kopi yang digunakan adalah jenis Liberica. Jangan keliru, berlainan warna kerana biji kopi yang digunakan adalah berbeza. Tapi masih 2 in 1 ya. Kopi ini jenis cair sedikit. Shu sukakan biji kopi Robusta.

Ini antara keluaran terbaru dari Hang Tuah. Shu belum jumpa lagi, kalau jumpa mau di belinya. Dibawah ini adalah 3 in 1, jadinya tak shabar nak merasa...! Hingga kita berjumpa nanti..


Sedikit Mengenai Kopi Cap Hang Tuah :
Our story began way back before 1955. The founder, Allahyarham Tn. Hj. Zainal Bin Hj. Said had visualized his dream to establish a Malaysian style of coffee powder or more to known as Kopi-O under the brand of Hang Tuah, a Malay warrior.

According to folklore, his idea was not in favor to the British, which occupies Malaya during that time, due to Hang Tuah’s name could provoke and made a significant impact towards the independence of Malaya. And so, during this time, the coffee he brewed were branded as "Chap 3 Murid" (3 Student Brand).

Next on page here...

Share:

Calling For Bloggers : Jom Join Shuhaidasaad.com 3rd Giveaway


Calling for blogger berbaki empat hari saja lagi sebelum giveaway ini di tutup. Jom support Shu. 
Share:

Followers

#Cancerfighter (1) AmilSafwan (1) Family (4) Film/Drama (4) Giveaway (65) Info (12) Kehamilan (9) Lagu (4) Lifestyle (22) Makan (8) Parenting (4) Peribahasa (219) Perth (7) PNME (64) Resepi (31) Sharing (14) Sihat (9) Sofia (4)

Contact Form

Name

Email *

Message *