Salam Syawal dan pengalaman makan buah berangan

Salam Syawal semua, sudah lama menyepi, almaklumlah tahun ni raya pertama di Selangor kemudian menyusur ke Kedah sebelah tengah hari nya, maka kesibukan melanda. Itupun dapat balik kampung sekejap, kalau balik lagi lama agaknya bersarang blog ni dibuatnya.

Perkembangan raya adalah semua biskut "dua beranak ni baking" sold out. Jadi tetamu datang rumah hanya hidangan kopi o bersama goreng pisang. alhamdulillah.. cookies coklat dan vanila paling laku keras.. pastu memasing bising berat naik lepas raya, jangan salahkan cookies iolls okay. hiks

ok tutup pasal raya.

Petang tadi boss kami masuk office letak buah berangan ni untuk anak-anak buahnya makan. tolonglahh.. ini pertama kali shu makan tau. rasanya berlemak sedap macam biji cempedak. pada shu lah yang pernah makan biji cempedak tu. 

pengalaman yang kelakar bila shu hanya renung buah ni dan tanya boss macam mana nak makan, boss kuuuu.. katanya menari dulu.. kurang asam... nasiblah tak terlalu lurus i nak menari.. hahaha


Rajin boss i ni berkongsi rezeki dengan anak-anak buah dia, bab makan tak pernah kedekut. tapi jangan prosah p minta la.... hihihi

Share:

4 comments:

  1. Best buah ni tpi jarang makan sebab jarang nampak org jual

    ReplyDelete
  2. Bestlah ada bos yang tak kedekut. Bila ada bos yang baik, pekerja pun lagi bersemangat untuk buat kerja.

    ReplyDelete
  3. Suka juga makan.
    Biasa beli yang dah goreng.
    Dia orang goreng dengan pasir tanpa minyak.

    ReplyDelete
  4. Hahahaha kita tak pernah makan lagi buah berangan ni. Tapi nak kena menari dulu tu memang kelakar la.

    ReplyDelete

Followers

#Cancerfighter (1) AlisyaSofia (13) AmilSafwan (1) Family (10) Film/Drama (5) Giveaway (4) Info (21) Kehamilan (9) Lagu (10) Lifestyle (28) Makan (18) Parenting (6) Peribahasa (284) Perth (7) PNME (65) Resepi (30) Sharing (51) Sihat (9) Wordless (1)

Contact Form

Name

Email *

Message *