13 April 2019

Repair Panasonic NB-F70B2 Di Rumah - Fills & Drains


Salam petang di hujung minggu. Nak cerita, jijoi sudah agak lama bengang dengan mesin basuh mak mertua yang bermasalah, air mengalir masuk non-stop even masa spin baju. Dia berhajat nak tukar mesin basuh tu kepada mesin basuh kami sendiri, namun mesin kami pun bermasalah air non-stop keluar. huhu

Jadinya malas nak hantar repair, wife dia yang memang kaki menggoogle ni menjumpai penyelesaiannya. Step by step dalam utube kami ikut, dan buka bahagian bawah mesin basuh tersebut. Weh, rupanya selama ni duit syiling 50sen besar gedabak bertahta di bahagian stopper air tu. Alhamdulillah semuanya settle.

Ok wife nya senyum ke telinga sebab masih boleh guna mesin basuh baju sendiri. Sayang ooo nak juai. 

Nasib uolls, kalau tak, membazir saja beli barang yang tak rosak. Duit tu boleh paw jijoi p kedai RM2. hahaha kbye!

3 comments:

  1. Kan... Fiza haritu pun tengok utube baiki mesin basuh. Kalau bawak kedai mahunya beratus. Sekarang kena usaha ssndiri dulu lagi² ramai yang share online.

    ReplyDelete
  2. Bestnya kalau repair menjadi.

    ReplyDelete