Novel : Aiseyman, Driver Aje!



Tajuk : Aiseyman, Driver Aje!
Penulis : Arasharrina
ISBN : 978-967-0657-73-8
Terbitan : Love Novel

Sinopsis
Ini kisah romantik komedi di antara si driver yang clumsy dan si Tuan Besar yang banyak bunyi…

Si driver itu bernama Pelangi binti Abdullah. Pelangi anak yatim piatu yang sangat kasihan tapi berdikari. Pelangi clumsy tapi comel. Pelangi nakal tapi sweet.

Pelangi bekerja sebagai driver kepada Irham Alfie bin Dato’ Affandy. Irham orang kaya tapi ada dua karakter berbeza. Irham baik dan Irham jahat. Irham baik untuk semua orang dan Irham jahat untuk dirinya.

“Kau sekarang driver kepada Irham Alfie Bin Dato’ Affandy, CEO Khazanah Co., kau jangan nak malukan aku dengan pakai handphone murah macam tu…” - Irham

Bengang dengan Tuan Besar, Pelangi lepak pula dengan kawan baiknya. Nama dia Farish tapi kadang-kadang Farisha. Farish menjengkelkan tapi dialah teman hidup dan matinya.

“Heh! Kenapa panggil I macam tu. Panggil I Farisha okey. Fa… Ri… Sha.. Haa… Cuba sebut balik Fa… Ri… Shaaa.” - Farish

Dalam diam, Pelangi juga ada ‘secret admirer’, nama dia Amer. Amer kacak tapi kurang berani.

“… Bila awak senyum, saya rasa bahagia. Bila awak marah, awak comel sangat…”- Amer

Farish dan Amer? Alah… Pelangi tak kisah sangat. Tapi Irham? Okey, soal lelaki itu Pelangi kisah banyak!

Mereka selalu bergaduh. Pelangi si dugong terlepas, Irham si babun merah. Ngam! Mereka sama-sama sengal dan mereka juga si pembuli. Pantang berdua, pasti akan ada yang kena ketuk kepala! Duk asyik sangat bergaduh, tiba-tiba Irham ajak kahwin.

“Pelangi… Kita kahwin. Saya serius, saya tak merepek. Kita kahwin!” – Irham

Tak cukup dengan ajakan Irham, bondanya pula datang menyapa.
“Kahwin dengan Irham, jadi isterinya…” – Datin Yuhanis

Pelangi pening kepala. Irham naik kepala. Betul ke mereka akan berkahwin? Boleh ke babun merah dan dugong terlepas ni bersatu dalam ikatan perkahwinan?


Novel : Aiseyman, Driver Aje! Novel : Aiseyman, Driver Aje! Reviewed by Shuhaida Saad on 11 November Rating: 5

5 comments

  1. Waaa~ macam best novel niii.. ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. sangat best jalan cerita novel ni sis

      Delete
  2. Macam nak cari novel ni. Seronok pulak baca ringkasan cerita ni.

    ReplyDelete
  3. Sinopsis dia macam menarik.. tajuk pun catchy.m

    ReplyDelete

Ad Code

Ads 728x90