Dia... Random Guy oleh Farah Husain


Review :
3/5 rate. Alina Suffiya, seorang gadis yang ditinggalkan ibu kandung dan kematian ayah. Membesar bersama ibu tiri dan adik tiri. Perkenalan tanpa disengajakan dengan Zariel Amzar, anak boss tempat Alina bekerja. Perbagai ragam mereka berdua, akhirnya mengikat tali pertunangan dan berkahwin.

Alina diterima baik oleh keluarga Amzar. Siapa sangka dalam kebahagiaan mereka mendirikan rumah tangga itu, kawan baik mertuanya adalah ibu kandungnya sendiri. Kesudahan cerita yang gembira untuk semua pihak. Akhirnya Amzar bersama kekasih hati Alina, Alif dan Amna. (read: 18-Feb-2019)

Selamat Ulangtahun Kelahiran Ke-Empat Alisya Sofia


Alhamdulillah.. kemarin genap 4 tahun anak ibu, Alisya Sofia dilahirkan dan dibesarkan sehingga menjadi seorang anak dara. hiks. Terasa ibunya sudah makin berusia bila anak meningkat umur ke 4 tahun. Tak sempat untuk update blog, bagi tumpuan kepada birthday girl dengan bawa beliau berjalan-jalan. Untung si ayah sebab anak tak req hadiah, yang dia nak adalah kek little pony.

Hari ke-tiga kelahiran

1 tahun

1 1/2 tahun

2 1/2 tahun

3 tahun

4 tahun

Semoga menjadi anak yang solehah dan sihat serta kuat. Kuat tubuh badan, kuat pemikiran, kuat semangat serta kuat semuanya. Kuat membebel tu gen ibunya. hiks. 


Air muka (049)

Wajah atau nama yang bagus

Ada ubi ada talas, ada budi ada balas (048)

Membuat kebaikan dibalas baik, membuat jahat dibalas jahat

Anak baik, menantu molek (047)

Amat berbahagia

Girl & Ball


08/02/2019 : Teman ayahnya friendly di Padang Bola MPSepang. Ayah sudah janji nak bawa Sofia main bola sebaik sampai rumah dari rumah pengasuh petang hari yang sama. Lepas makan malam, terus ke bilik mandi dan bersiap siaga menanti ayah yang makan tak habis-habis lagi.

Penat tunggu di marah ayah nya yang belum siap makan. Sebaik sampai masih malu-malu sebab ramai kawan ayah yang belum kenal. Bila lama-lama dah tak tahu malu dah. 😜



Pengakhiran cerita, terbaring meniarap di atas padang. Bersabarlah ibu.


Anak anjing takkan menjadi anak musang jebat (046)

Orang yang tiada berilmu tidaklah mungkin dapat kedudukan baik

Green Tea Air Freshener by De'Xandra



Salam Pagi Jumaat yang penuh berkat. Harini beli perfume untuk kekasih hati, si merah tu. Yang lama sudah habis, gantikan yang baru. Sebelum ni masih tercari-cari bau yang menyenangkan untuk si merah, sebab shu bukan boleh bau perfume terlalu kuat. Nanti tangkap lentok, sakit kepala.

Murah jugak air freshener De'Xandra ni. RM10. dan shu terpikat dengan bau Green Tea ni. sedap dan tak kuat. Korang mana yang  nak cuba boleh saja ke gerai ataupun butik De'Xandra, shu bukan ajen ya. heee..






Kalau minuman, shu akan pilih Passion Fruit sebab masam-masam, tapi kalau air freshener ni, shu prefer Green Tea. hehehe