Novel : Dalam Diam Aku Terpikat



Tajuk : Dalam Diam Aku Terpikat
Penulis : Aulia Iman
ISBN : 978-967-0246-92-5
Terbitan : Karya Seni

Sinopsis
SEKALI pandang sudah benci, dua kali pandang terus naik hantu. Begitulah keadaannya apabila Misha yang digelar monster bertemu dengan Si King Kong bernama Megat Danial. Dalam tak suka, si gadis yang begitu dibenci akhirnya menjadi srikandi yang menyelamatkan dirinya daripada tuduhan khalwat.

Kerana sikap Misha yang tegas dan kuat melawan, Megat Danial mengambil keputusan untuk membawa ibu yang selama ini dipinggirkan kembali pulang ke pangkuan. Dengan adanya gadis monster seperti Misha, dia yakin nasib ibunya akan terbela dan selamat daripada gangguan ibu dan bapa saudara yang begitu gilakan harta dan pangkat. Tapi, mahukah Misha menerima permintaannya semudah itu?

“Banyak lagi kerja lain yang boleh I buat selain jaga mummy you... You fikir I ambil ijazah menjaga warga tua di universiti dulu?” – Misha

“Berapa sahaja yang you mahu, I akan bayar.” –Megat Danial
“I nak sepuluh ribu!” -Misha
“You ingat, you jaga orang cacat?” -Megat Danial.

Kerana kesudian Misha, hati keras Megat Danial lembut dengan sendirinya. Dia yang selama ini sering kali menyisihkan Zahara, si ibu, perlahan-lahan cuba menerima Zahara dengan hati terbuka. Dan takdir cintanya dengan Elmi Husna, a.k.a Misha pun bermula...

“Ini pertama kali saya dapat bunga daripada lelaki.”

Kalau saya tahu awak tak pernah dapat bunga, pasti saya akan cari bunga yang paling cantik untuk diberi kepada perempuan yang pertama kali mendapat bunga daripada saya.”

Saat kasih bersemi, ada jurang yang dalam cuba memisahkan cinta yang hadir dalam diam. Kemalangan ngeri yang berlaku sewaktu pulang dari kampung halaman telah meragut keupayaan yang Megat Danial miliki hingga dia tegar melepaskan Misha pergi.

Tabahkah Misha melepaskan Megat Danial, calon pasangan syurganya itu begitu saja?


Review
Cerita berkisarkan pertemuan tanpa dirancang dan secara kebetulan kisah silam antara keluarga Megat dan Misha berkaitan antara satu lain. Dari selalu bergaduh dan akhirnya hati masing-masing bertaut. Namun panas tidak ke petang, setelah cinta berputik mereka di uji dengan pelbagai ujian. Waktu ni mengalir air mata baca (kemain menjiwai).

Best novel kali ini, baru terasa nak revew. Sebelum ni hanya update sinopsis saja kan. Ok tutup buku online selama sehari dua ni. hihi
Novel : Dalam Diam Aku Terpikat Novel : Dalam Diam Aku Terpikat Reviewed by Shuhaida Saad on 15 November Rating: 5

3 comments

  1. Puas hati bacakan Shu bila berjaya buat kita lap air mata.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya kak, mai keja harini mata bengkak. malu iolls,,

      Delete
  2. Hari tu dah pinjam dah novel ini tapi mood nak baca tak mari.. sudahnya tamat tempoh.. hahaha.. pastu bila nak pinjam balik, dah takleh login pula..

    ReplyDelete

Ad Code

Ads 728x90