Persekitaran Baru

by - 04 March


persekitaran baru | alhamdulillah syukur sangat lepas semua yang dilalui. syukur ada suami yang supportive kekadang tak jugak. yelah, ingat semua orang sempurna? huhu kami sendiri pun ada jugak tergelincir.

dulu masa kami tak bekerja kemain bercuti ke Perth. haha tu pun sebab tiket sudah lama beli dah jadi pekasam dah. kalu tak, memang duduk rumah tanam anggur saja. bila dah bekerja ni kenalah menyimpan semula, jadi bercuti di rumah buat sementara waktu ni. 

sebenarnya, malas tak sangga nak p kerja, bila lama sangat menternak lemak dari 55kg naik ke 67kg. dah macam ibu mengandung sudah. huhu mau tak naik, makan tidoq, makan tidoq.

petang tadi dak sophea cakap, "esok ibu sudah p work, nanti sophea duduk dengan ibu susu, mesti sophea rindu ibu" sambil buat muka sedih. awak ni, saja buat ibu serba salah tau. huhu ibu susu tu pengasuh dak sophea. nasib ibu susu dia rajin perosah, kadang-kadang anak ibu susu layan dak sophea bermain. rakan sebaya tak mai lagi bercuti sakan balik kampung, hikhik nak bagi kawan pun, belum ada rezeki lagi. eh! :)

You May Also Like

10 comments

  1. Good luck! ^^ memang bukan senang jadi seorang ibu yg bekerjaya kan? Heee :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. seminggu dua nak sesuaikan diri dan time management. huhu kalu tak kesian dak sophea tu.

      Delete
  2. hehehehe
    apa2pun selamat berkerja kembali

    ReplyDelete
  3. setiap org diberi ujian dan jugak rezeki yg berbeza. keep on going sis

    ReplyDelete
  4. berkerja la kita bersam-sama

    hahaha.

    perkara biasa...

    dengan bekerja akan menjadikab negara kita lebih produktif

    ReplyDelete
    Replies
    1. moh kita bekerja mr hanafi :)

      Delete
  5. amboi sophea kemain lagi ayat dia haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan.. saja buat ibu dia serba salah nak p kerja

      Delete

You can say anything but please dont hurt me. Thank you