Adapt the Change

Assalamualaikum  

Image result for new environment

Orang cakap kena belajar terima kenyataan dan sebarang perubahan kalau nak berjaya. Itulah yang selalu dipegang setiap kali ada perubahan dalam kerjaya. Dari 11/2010 hingga hari ini (14/11/19), baru merasa tiga orang boss iaitu dua kali bertukar kerja. Pernah merasa bekerja dibawah arahan mat salleh (7tahun) , Cina (4bulan) dan Melayu (sehingga sekarang). Ok ni bukan post racist

Mulai esok 15/11/19, kita akan terima boss baru, perubahan persekitaran bekerja pun akan bermula esok. Kalau nak buat perbandingan, ofkos akan suka dengan suasana boss lama sebab dari awal hingga sekarang terima arahan beliau sebaiknya. Dalam tegas bekerja, habis waktu kerja masuk air kemain. Past is past, semoga ada rezeki untuk bekerjasama dengan boss lama dimasa hadapan. Wei, masih mengharap kalau dapat bekerjasama dengan boss lama. 

Bila orang bawahan membawang, tahulah macam mana rupanya, boss ni macam ni, boss ni macam tu. Iols yang tak pernah bekerja dibawah beliau pula kecut perut menunggu esok hari. 

Seminggu ni habis satu pejabat kemurungan selepas terima perkabaran ini. Menghargai kerja-kerja yang terakhir untuk disematkan sebagai kenangan. Takpa-takpa semoga selamat semuanya. hiks..

Share:

12 comments:

  1. perkara biasa..

    inilah lumrah kehidupan orang bekerja..

    ada bos yang macam-macam..

    amanah dan tugas mereka bukan sedikit tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. sehari dua terasa janggalnya. lama-lama okay lah tu

      Delete
  2. singgah sini..rupanya kite da follow lama da..hahah mesti tak perasan
    Well untuk boss baru harap semuanya akan okay. Sama macam AD,selalu bertukar boss..kena ambik masa untuk biasakan diri.

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih AD, tengah membiasakan diri.. hee

      Delete
  3. Pernah mengalami situasi yang sama juga. Memang agak kemurungan menunggu boss baru masuk. Apa2 pun semoga semua berjalan lancar :) #BW

    ReplyDelete
  4. tak cuba tak tahu.
    masa di office lama pun bila ammi ditugaskan utk jaga seorang lady boss ni.. everybody was like giving me negative infos. "dia gitu, dia gini".

    tp bila ammi kerja dengan dia..she's ok. We can joke, we go out for lunch together. cuma dia seorang yang perfectionist tu the max levellah. Ammi ok je.

    kita pun kenalah ibarat masuk kandang kambing mengembek. Jangan buat kepala sendiri.

    ReplyDelete
    Replies
    1. harini baru merasa boss baru dgn suasana lain, presentation dah lain.

      Delete
  5. semoga baik2 saja. sisyat pun setiap 3 tahun pasti akan berubah bos. hehe
    tak kte dipindahkan, bos yang dipindahkan.. lumrah kerja..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. sronoknya dapat bertukar-tukar bos mcm tu..

      Delete
  6. Biaslaah Sana sini mmg Ada grupmembawang ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada kak, hahaha yang kelakar membawang pastu boss datang kemain krikk krikk

      Delete

Followers

#Cancerfighter (1) AlisyaSofia (14) AmilSafwan (1) Family (11) Film/Drama (11) Giveaway (9) Info (22) Kehamilan (9) Lagu (10) Lifestyle (31) Makan (18) Parenting (7) Peribahasa (338) Perth (7) PNME (65) Resepi (30) Sharing (52) Sihat (9) Wordless (1) Work (1)

Contact Form

Name

Email *

Message *