Work Station Clear is Tak Ada Kerja

Bismillahirrahmanirrahim.. Bak kata orang tua-tua, sibuk mengalahkan Perdana Menteri kita, Tun. Hari Selasa dan Rabu yang lepas kena hadiri kursus untuk semua pekerja baru (shu kan baru bekerja lagi). Seronok semasa kursus, jumpa staff dari department lain dan masuk kepala pula. 

Image result for L shape work station

Selesai kursus, masuk office macam biasalah work station pasti penuh dengan kerja. Sedar tak sedar jam sudah menginjak angka 5.30 petang. Bersama team mate yang super power, even stress masih boleh bergurau senda tapi tangan bergerak. Alhamdulillah.. boss pun bukan jenis lepas tangan, sentiasa monitor.

Memandangkan harini shu hanya bekerja sebelah pagi, maka berlipas kudung siapkan kerja sebelum cuti raya. Shu jenis yang sentiasa akan pastikan work station clear sebelum cuti, selepas cuti banyak itu normal. Normal bukan tak buat kerja.

Shu bukan jenis pembersih sangat pun, perfect pun idok lerr.. cuma part work station kalau boleh tak mau ada kerja menunggu kita atas meja. sebab rasa macam... tak tenang balik rumah biar kerja terbengkalai macam tu. Dapat kerja harini, paling lambat esok selesaikan. Sapa ada perangai macam ni?

Bercerita mengenai work station yang clear ni. Shu ada dengar ura-ura seorang staff mengadu domba kononnya shu takda kerja nak buat. Mengadu pada Manager dan HR. Alhamdulillah Manager bukan jenis membuta tuli, terus inform boss shu. You know why, every single part kerja shu akan sampai ke boss then Manager untuk verify. Macam mana staff tu boleh cakap shu takda kerja.

Disebabkan beliau mengadu domba tulah, ramai staff lain datang ke work station shu. Selain makanan bertingkat-tingkat, dokumen pun bertingkat-tingkat semalam. Kebetulan selepas ke kursus kerja banyak menunggu, terus muka mereka berubah. Janganlah buat Shu macam tu, kerja kita kerja. Kalau tak suka cakap tak suka, jangan burukkan depan orang lain.

Share:

4 comments:

  1. wahhh, selamat menempuh alam pekerjaan.. ekin pun baru kerja jugak.. eehhehehee

    ReplyDelete
  2. Manusia mengadu domba ini kat mana2 pun memang ada.. Mujurlah bos jenis tak membuta tuli percaya.. Sha doakan semoga semua urusan Shu sentiasa dalam rahmat Allah.. selamat kembali berkerja Shu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aamiin terima kasih kak.. semoga urusan akak pun sentiasa dalam rahmat Allah.. insyaAllah..

      Delete

Followers

#Cancerfighter (1) AlisyaSofia (5) AmilSafwan (1) Family (4) Film/Drama (4) Giveaway (69) Info (13) Kehamilan (9) Lagu (4) Lifestyle (22) Makan (8) Parenting (4) Peribahasa (231) Perth (7) PNME (64) Resepi (31) Sharing (14) Sihat (9) Wordless (1)

Contact Form

Name

Email *

Message *