Kesembuhan dan Badminton

Fuhh.. lebih dua minggu kami menjauhkan diri dari media sosial. Facebook dan IG memang sudah lama tak update. Sejak keadaan badan tak sihat, kami banyak menghabiskan masa bermeditasi, lepas makan nasi, makan ubat, dan meditasi. Lemaunya tak terucap.


Setelah yakin badan sudah boleh memberi kerjasama, pagi kemarin kemain p berlatih main badminton untuk tournament minggu depan, masa bermain seronok, berpeluh. Sebaik turun dari kereta di rumah, habih sakit urat we. Sampai ke harini urat tegang. Berjalan pun dah macam nenek-nenek sakit urat.

Seumur hidup belum pernah main badminton, ni first time pegang raket. Rasanya macam mana dalam gelanggang tu, kiri kanan tak reti main. Nasiblah ada team mate yang sanggup mengajar dan berkongsi tips. alhamdulillah. semoga terpilih ke final. amin..

Harini, berehat sepenuhnya. Kerana minggu depan, minggu yang tersangat sibuk. Mengadap ot seminggu berderet, disamping minggu yang sama ada tournament dan training badminton yang hampir selang sehari. Mohon kesihatan badan masih memberi kerjasama yang jitu.


Share:

No comments:

Post a Comment

Followers

#Cancerfighter (1) AlisyaSofia (14) AmilSafwan (1) Family (11) Film/Drama (8) Giveaway (6) Info (22) Kehamilan (9) Lagu (10) Lifestyle (30) Makan (18) Parenting (7) Peribahasa (319) Perth (7) PNME (65) Resepi (30) Sharing (51) Sihat (9) Wordless (1) Work (1)

Contact Form

Name

Email *

Message *