MALAM RAMADHAN TERAKHIR

gambar : google
Malam Ramadhan Terakhir | Selamat Hari Raya maaf zahir dan batin dari shu sekeluarga. jika ada salah dan silap harap jangan disimpan. salam kosong-kosong.

alhamdulillah sudah sampai di kampung halaman dengan selamat. dapat berbuka dengan mak ayah, abang, adik, ipar dan anak buah. seronok nya dapat makan beramai dan berkumpul ni. adik shu sejak duduk di Sarawak memang tak pernah dapat balik beraya di kampung, tahun ni tahun yang gembira buat kami sekeluarga. di tambah dengan kehadiran bakal kembar anak adik shu. alhamdulillah..

malam raya malam paling sibuk berkemas, isi kuih dalam bekas, main mercun dan bunga api, dan iron baju, ini ikut turn ya. hihihi malam ni memang akan tidur lewat memasing, dan paling-paling lewat adalah mak, dia yang busy nak bagi yang terbaik untuk anak-anak, kadang-kadang di marah shu suruh tidur sebab letih balik jauh, shu tidur lah di dapur sambil teman mak. hahaha kalau dah tersengguk-sengguk memang kena baring jugak.

selalu setiap kali raya kalau shu balik awai memang akan tidur di dapurlah smabil mata terpejam sambil mulut bercakap. last sekali terdiam saja sebab dah lena sangat dah. tapi bila turn beraya di KL sedih jugak pikir sapa temankan mak memasak. :(

alhamdulillah walaupun KL-Kedah masih boleh balik kampung 6 jam drive berbanding musafir yang jauh di perantauan. salam aidilfitri buat kalian.


MALAM RAMADHAN TERAKHIR MALAM RAMADHAN TERAKHIR Reviewed by Shuhaida Saad on 14 June Rating: 5

3 comments

  1. selamat hari rayaaaa

    ReplyDelete
  2. Sekejap je rasa, Ramadhan dah berlalu..

    ReplyDelete
  3. semoga bertemu ramadhan tahun depan.. Insyaallah

    ReplyDelete

Ad Code

Ads 728x90