Kerja Shift Memenatkan


Badan lesu. Sejujurnya shu salute kepada pekerja yang boleh bekerja shif baik malam mahupun siang. Masuk 8 pagi balik 8 malam atau sebaliknya. Shu ni masuk 7 pagi balik 6 petang seminggu direct rasa macam nak tumbang bila masuk hari kelima. tak boleh dibawak berbincang letihnya. Bila salah seorang bekerja shif, waktu bersama keluarga terhad. 

Paling lemah bila waktu tidur terjejas. haha nampak tak gaya si kaki tidur. Bangun lebih awal dan tidur lewat. Tidur lewat sebab nak bermain dengan anak, siang tiada masa. Anak pula tengah aktif nak bermain dan belajar. Bila selalu tidur lewat, shu dapatlah hadiah "migrain" beserta badan panas.

Tinggal esok dan lusa saja lagi, semoga bertabah! Next 4 minggu lagi turn shu semula.

Kerja Shift Memenatkan Kerja Shift Memenatkan Reviewed by Shuhaida Saad on 30 November Rating: 5

4 comments

  1. Sha pun Salute juga.. Pernah kerja sekejap je shift, pastu berhenti sebab tak mampu.. penat ya amat..

    ReplyDelete
    Replies
    1. penat kan kak. terbaik pada mereka yang bertahan.

      Delete
  2. Memang penat Shu...Lepas Tu cheery xnak dah keje shift. Lebih selesa kerja ofis hour. Now xkeje dah..Suri rumah pun penat kihkih

    ReplyDelete
  3. Zumal pernah juga kerja shift di beberapa kedai serbaneka dulu. Nasib la kerja tu relax je. Yang penat kerja sebagai psh di sebuah jabatan dulu, kena pula masa bencana banjir, tak kira masa habis bekalan kena duk packing. Sampai demam...

    ReplyDelete

Ad Code

Ads 728x90