9 August 2018

Nasi Putih Daging Bakar


Nasi Putih Daging Bakar | sebelum ni jijoi jadi pelanggan setia satu gerai bersebelahan pintu masuk (kiri) taman shu. disebabkan setiap kali shu sampai pasti kena tunggu lama dan kadang-kadang makanan habis, jadi shu sentap bawak diri ke gerai agak jauh sikit (sebelah kanan) pintu masuk taman tu jugak. sekali beli ngam terukk dengan nasi putih daging bakar hakak ni.

setiap hari shu akan singgah beli menu yang sama. cuma kekadang tukar menu Nasi Putih Ayam Bakar. hakak ni orang Pantai Timur gamaknya berdasarkan percakapannya. tak pandang tempat lain dah. suka daging bakar hakak ni sebab lembut sangat. dan sangat pantas dia buat kerja. order 5 bungkus pun siap cepat. hakak ni selalu dibantu suami beliau, suaminya bakar daging dan ayam.

jijoi boleh terjebak sebab dia pesan shu untuk belikan nasi kebetulan dia lambat haritu. shu belikan nasi lemak + ayam masak merah. zuppp.. esoknya shu nampak dia dah terpacak depan gerai hakak tu. siap belikan shu nasi lemak jugak. nasi lemak hakak ni jijoi cakap kena dengan tekak dia. shu nasi lemak sambal ni kureng sikit kalau buat breakfast. huhu

bila setiap hari tapau menu yang sama, office mate tegur. so bagi mereka test, haaa esok esok ada yang order. hehe disebabkan kelembutan daging bakar beliaulah. harganya Nasi Putih Daging Bakar ni RM4.00. nasi kerabu warna biru pun ada, nasi dagang pun ada rasanya. sebab nampak gulai ikan tongkol/ikan mamu.

kalau nampak segerombolan asap dari gerai hakak tu, taulah harini masih boleh jamah daging bakar beliau. hehehe.

selamat menjamu selera. makan pukul 8.30 tadi ya, gambar update bila terasa lapar balik. kbye!

14 comments:

  1. Mengancam nasi dan daging bakar tu.. Bila daging tu lembut memang akan selalu lah repeat ye Shu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hari-hari kak. hahaha tercongok depan tu pagi pagi. hahahaha

      Delete
  2. wahhh.. sedap :)

    ReplyDelete
  3. Alaaaaaa....tengok time ni...terus lapar dh ni....sedapnya daging bakar...

    ReplyDelete
    Replies
    1. jemput makan sis :D hahaha (gelak jahat)

      Delete
  4. Replies
    1. sedap. kena dengan tekak shu. hihi

      Delete
  5. kalau dah hari-hari order yang sama, memang sure thorbaik masakan akak tu. orang pantai timur la tu agaknya yea sebab bese dorang memang suka makan macam ni :) pengalaman dok terengganu dulu haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaa kan sis syaza. sedap tu yang repeat ja koje nya.. haha

      Delete
  6. done follow #1752.
    kekna pon suka masakkan pantai timur. sedappp

    ReplyDelete
    Replies
    1. sedap kak kan. hihi shu pun suka. budu ja xreti makan lagi ni.

      Delete
  7. hahahaha makin maju bisnes akak tu sebab kakshu

    ReplyDelete
    Replies
    1. ofcos. hgahaha sehari mesti sebungkus. bonus kalau ada orang pesan. ghahahah

      Delete