Nasi Warna-Warna



nasi warna-warna | dak sophea req nak nasi warna-warna harini. bertambah seronok lah ibu sebab dapat masak campak-campak macam ni. hihi agaknya dah boring makan nasi putih, nak makan nasi lain pulak. kalau masak nasi ni, kadang-kadang dak sophea makan nasi saja, takpun dengan ayam goreng.

dulu jijoi kurang nasi ni, tapi bila dak sophea makan berselera, dia pun dah mula suka. ibu pun bertambah suka kalau dua manusia ni berselera makan, dan berat pun bertambah. eh! 

dulu kalau balik kampung, abang selalu req nasi ni. selalu shu akan masak dengan ayah. mak surrender kalau bab nasi pelik-pelik ni. hihi sekarang ni, ayah hanya jadi cikgu. mana salah dia ajar. lawak kalau orang lelaki ajar perempuan masak. tapi bagi shu, apa orang nak cakap abaikan. asalkan kita masih ada rasa nak belajar. kalau ikut mulut orang, sampai bila-bila kita disitu, tak berani berubah. :D

move on, move on :)
Nasi Warna-Warna Nasi Warna-Warna Reviewed by Shuhaida Saad on 17 March Rating: 5

7 comments

  1. Pwrgh nak buat ni banyak keje juga..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. banyak step nak masak. bila siap jadi simple sebab lauk xbanyak. hehehe

      Delete
  2. nasi warna-warni ni sedap... femes time kenduri gak

    ReplyDelete
    Replies
    1. nasi shu, tak setanding nasi kenduri. nasi kenduri the best hihi

      Delete
  3. wahhhhh ayah pandai masak! Ayah ana ajar masak megi telur je style askar masuk hutan hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha kalau darurat boleh masak jugak :)

      Delete
  4. wah tak pernah lak masak nasi ni...

    ReplyDelete

Ad Code

Ads 728x90