Day 03 - Your Parents - ShuhaidaSaad

5 Mar 2018

Day 03 - Your Parents


Parents | gambar depa kami tadak simpan dalam pc kami. disebabkan entry ni kami type tengah malam. mata pun likpok likpok dah. kami letak lah gambar bunga ros ni, depa pun umpama bunga di dalam hati kami.

mak ayah kami berasal dan tinggal di Kedah. lepas kami bernikah, abang kami yang jaga orang tua kami. adik dan kami hanya balik kampung jarang-jarang sekali. mak ayah terlalu rindukan cucu sulung depa, dak sophea ni. kami sebagai anak depa, lagilah rindu.

percaturan Allah s.w.t tu indah, lepas abang kami mendirikan rumah tangga, dia pun dapat anak iaitu cucu kedua tok kami. kalau sunyi tu ada la cucu pakcik bawang sorang lagi tu. mulut murai macam anak kami, dak sophea tu.

adanya teknologi sekarang ni, terubat sikit rindu bila dapat buat video call ataupun call mak ayah. kot kalu mak nak tengok cucu, buatlah v.call. 

la ni orang tua kami sudah ada dua cucu, lagi sorang coming soon. anak adik kami lah tu! hehe

6 comments:

  1. Tak jumpa selalu takpe, asalkan doakan mak ayah setiap hari lepas solat..mesti diorang hepi. Semoga mak ayah awak sihat sejahtera :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu sis. shu berharap depa sihat selalu di kampung sana

      Delete
  2. Hana yg jenis duduk ketiak parents ni confirm video call hari2 kalau berjauhan nanti hahah! ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan hana kan, rindu tak tau nak cerita

      Delete
  3. sama lah, kalau rindu tak sempat balik mesti video call. Hari2 whatsapp tanya khabar

    ReplyDelete
    Replies
    1. at least terubat rindu sikit :)

      Delete