Sophea Bersama Pen dan Buku baru - ShuhaidaSaad

26 Jan 2018

Sophea Bersama Pen dan Buku baru

alhamdulillah.. selesai sudah beli barang dapur dengan anak dara sorang ni. kami berdua saja. ayah kerja, ibu tanam anggur buat sementara waktu ni, jadinya waktu orang lain sibuk bekerja, ibu dan sophea sibuk meronda di shopping mall. eh!


dapatlah habuan sebab sophea sangat baik bila dengan ibu. selesai semua kerja dalam pukul 2 petang. lunch pun dekat luar, breakfast pun dekat luar. perghh macam orang bekerjaya lah ibu dan sophea ni. hihi jadinya, ibu hadiahkan buku dengan pen berwarna sebagai ganjarannya.


maka keciwian pun melanda anak ibu dari shopping mall hinggalah sampai kerumah, asyik pengang pen dan buku tu saja. ajak ibu buat homework. ok ibu buatkan kertas kerja, sophea settlekan sampai habis.


paling ibu tak boleh move on lagi bila buat garisan pada mulanya nampak confident, tapi rupanya tersalah warna, tu yang tetiba ada garisan terbabas tu. :) hahaha..


alhamdulillah.. anak ibu dapat kenal warna dan huruf mahupun abjad. nak sebut tak tahu, tapi kenal abc macam mana, nombor 123 macam mana. pelat tu masih bersisa. kuning, sophea akan sebut tunin. oklah..! hihi lagi satu bawang, disebutnya awang! ibu is menangis bucu meja.




1 comment:

  1. bijak2...moga menjadi anak yang bijak cemerlang

    ReplyDelete