Natuwrel - Tanda-tanda Produk Kosmetik Berbahaya

by - 27 July

Assalamualaikum& Salam Sejahtera.


tidak diakui produk kecantikan sekarang makin mendapat sambutan hangat bagai cendawan tumbuh selepas hujan. boleh dikatakan hampir 70 peratus kenalan shu sendiri menjual produk kecantikan. termasuklah shu. 

tapi jangan kita alpa dalam ingin mengejar kecantikan, kita terlupa bahaya yang bakal datang. dan kepada penjual sendiri, jangan kerana kejar duit, kita sanggup biarkan pengguna menggunakan produk yang berbahaya. no no no

hari ni shu nak kongsikan beberapa tanda-tanda produk kosmetik tu berbahaya. jadi sebagai pengguna, kita kenalah selalu berwaspada dan alert mengenainya.

Tanda-tanda Produk kosmetik Berbahaya
Jika selepas menggunakan sesuatu produk terdapat tanda tanda berikut kemungkinan besar ia menggunakan bahan beracun. Awas ya!

  • boleh berubah putih dalam tempoh singkat (semakin tinggi kadar merkuri lebih cepat kulit jadi putih)
  • bila disapu pada kulit terasa panas dan gatal
  • pemakaian awal menyebabkan iritasi pada kulit dan kemerahan bila terkena matahari
  • bila berhenti memakai produk ini akan timbul jerawat kecil atau bintik hitam pada wajah
  • hasil pemakaian produk kosmetik berbahaya ini mungkin membuatkan pori pori mengecil dan halus tapi ia sebenarnya disebabkan lapisan kulit wajah paling luar menipis kesan daripada merkuri
Sekiranya terdapat kesan ini sebaiknya hentikan penggunaan, jangan tunggu senarai dari KKM, bimbang segalanya sudah terlewat.

untuk mencuba produk natuwrel. boleh whatsapp 0177397596

You May Also Like

0 comments

You can say anything but please dont hurt me. Thank you