Recents in Beach

tidur selepas makan


makan tidur

lepas makan terasa mata berat seperti menanggung beban yang amat berat. dasyat betui dugaan ni. makin lama mata makin layu. jari pun makin perlahan menaip. mouse pun kedengaran macam slow bunyi ketik-ketik. kejap lagi, insyaAllah kepala pun melentok baik di atas meja kerja.

ss ada terbaca didalam entri blog ni . jangan tidur setelah makan. ini penyumbang terbesar kepada :
  1. Berat badan naik
  2. Dada terasa panas
  3. Refluks asam
  4. Stroke
tengah sedaya upaya menahan mata dari terkulai layu. uishh beras apa la mak cik kedai ni masak. motip salahkan mak cik kedai. hoho

#info berkaitan disini

Post a Comment

30 Comments

  1. Takpe,Ayna dah letak link Ayna dalam exchange link awak,buat entry segmen tu nanti dah tamat ayna letak link awak dalam exchange link ayna :)

    http://teenagersareawesome.blogspot.com/2013/03/segmen-exchange-banner-and-link-by.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok thanks sis.. nanti ss buat entry

      Delete
  2. hihi..salah mokcik tu ye..letak ubt tdo ke apa..yang pasti dri kena disiplin..huhu..kann..ikut kpala..habiss

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihihi tu la.. nak salahkan mokcik tu ja.haha

      Delete
  3. hik3.. teman idak lea mcm dalam gambo 2.. hih3.. =P

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. lepas makan ja, mesti mata jadi berat. hihi

      Delete
  4. hehe..cian makcik tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi makcik tak bersalah nak! :)

      Delete
  5. patot la pas dinner bukak laptop je terus tidur.
    smpai ke pagi laptop tu terbukak..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe lagi dasyat tu. sampai ke pagi :p hehe

      Delete
  6. hehehe sy pun always like that. pas mkn gerenti mengantuk.

    jom terjah: http://nurfaezahabdullah1712.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. sebab apa ye? penat fikir sebab apa. hukhuk

      Delete
  7. alamak, tabiat saya tu.
    Esh, kena ubah ni, hiks :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. kann? patut berat badan ss naik mendadak di kampung aritu. makan tidur saja :p
      selamat berubah sis. hehe

      Delete
  8. bleh kene stroke?? :O AHh tidakkk

    ReplyDelete
  9. Betul 2.. lebih2 lagi kalau makan banyak.. rasa malas mcm nak tdo je...

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul! hohoho macam ulor je. melingkor lepas makan ;)

      Delete
  10. owh tido!! tlg baik dgn saye :) http://brutaline-man.blogspot.com/
    dtg blog sye ye

    ReplyDelete
  11. hahaah..tido pas makan mmg xelok wat mak budak apatah lagi anak dara,..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..kena tahan juga kak. kalau tak, mau badan naik.

      Delete
  12. tahniah blog kamu tersenarai Pemenang Segmen Bloglist 24 Jam Oleh Akupenghibur.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. seyes? terima kasih admin! :)

      Delete
  13. lepas makan tiduir memang confirm..badan naik mebuak2..perghhh!! diet pun tiada guna lagik kan...huhuhuh

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul kak. ss rasa badan naik berketul2 dah ni. heheh

      Delete
  14. Betul info tu, jangan tidur selepas makan nanti perut buncit. Tapi semalam, lepas makan malam saya terus tidur. Hahaha, serius tak boleh tahan ngantuk. Hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha.. lepas makan malam selalu gitu kan? hehehe ss pun sama..hehe

      Delete
  15. lena nak tidur lepas makan....heheh

    mselim3

    ReplyDelete