duit Malaya dan Malaysia

Assalamualaikum... 

malam ni syieda nak kongsi gambar dan minta pendapat/ minta jawapan dari kalian semua boleh kan? insyaAllah.. kalau ada antara kita yang tahu sedikit info tentang benda di dalam gambar nanti, minta dikongsi bersama ye? terima kasih.. :)



kedua-dua duit ni, adalah simpanan arwah datuk. then mak bagi pada syieda. tetiba teringat arwah datuk. Al-Fatihah..



yang ni syieda simpan. apalah sangat kalau simpan tapi tidak tahu tahun terbitan nya. hukhuk.. :( at least sambung apa yang arwah dah buat. insyaAllah..





yang benar

42 comments:

  1. wah baguslah boleh tunjuk pd generasi akn dtg

    ReplyDelete
  2. Wahh, smart la ;D ki pula ada rm1 syiling.


    Al-fatihah :')

    ReplyDelete
  3. mama ratu ada duit indonesia , hehe.. atok jugak yang simpan :) untung la masih ada lagi simpanan kan.. hehehh

    ReplyDelete
  4. elok simpan bagi anak2 tgk nanti..

    ReplyDelete
  5. @sis92: insyaAllah sis :)

    ReplyDelete
  6. @Ratu Lissa : wow duit indonesia syieda belom ada. :) kene simpan buat anak cucu nanti :)

    ReplyDelete
  7. @kak fieda : syieda niat nak simpan je kak. sebab arwah dah simpan lame. nak tahu tentang tahun dikeluarkan duit ni :(

    ReplyDelete
  8. waa..bez la dye ade duit lame..=)

    ReplyDelete
  9. waa...bagus ni smpan ntk gnrasi akn dtg...=)cik lynn jst ada koleksi no.3 tu...abah cik lynn ada no.2...

    ReplyDelete
  10. waahh. bagus la syieda ! nanti anak2 pulak yg sambung simpan. Hee :DD

    **mak teh Cik Fiza pon mcm syieda gak ! dye suka simpan duet dr negara laen. hee. husband dye yg tlg bwk balik. suka je tgk. kenangan kan. ^___*

    ReplyDelete
  11. al-fatihah...

    semoga roh beliau dicucuri rahmat ..amin.

    simpan banyak2 dik..cucu kamu lak tengok nanti..haha.

    ReplyDelete
  12. al-fatihah utk atuk

    makin dimamah usia , makin bernilai duit ni tau . nilai sentimental dia :)

    ReplyDelete
  13. duit lama... simpan elok2...
    duit melaya tu first time tengok tau... :)

    ReplyDelete
  14. mahal ni kalau jual kat collector.. hehe..

    ReplyDelete
  15. ciktom pun ada koleksi duit syiling lama yang ayah bagi..rs2nya duit yg syida tunjuk ni mahal kl jual..

    ReplyDelete
  16. berharga nih.bkn sng nk dpt dah.tgk pun ssh dah hihi..simpan elok2.

    ReplyDelete
  17. aimi ade 5rngt dgn 1rngt lme je =)

    ReplyDelete
  18. ain geram tengok header akk . chantikkk

    ReplyDelete
  19. teringin nak kumpul mcm nie :)
    tapi x ade..hehe..

    ReplyDelete
  20. sy pun ada simpan sama mcm kt atas ni....selain RM1 pun ada..arwah abah punya koleksi la semua tu..

    ReplyDelete
  21. sronoknya blh tgk duit dlu2 kn:) dila simpan duit jgk...seronok^_^

    ReplyDelete
  22. @Norzatul Nabihah: duit arwah datuk simpan ni syg. :) mak bagi pada syieda alhamdulillah..

    ReplyDelete
  23. @::CIK LYNN::: dulu syieda pernah simpan yang rm5. tapi hilang tah kemana, yg tinggal semua rm1 je. sob2... :(

    ReplyDelete
  24. @CiK FizA: kalau duit dari luar negara lagi best kan? sbb kite nampak mata luar. :)

    ReplyDelete
  25. @kak Arina Shamsul: amin...

    insyaAllah kak, syieda akan cuba simpan :)

    ReplyDelete
  26. @kak fizafantagirO: amin...

    serius kak?? tapi macam nak simpan pulak. sebab duit pic no2 ade banyak.. :) syg lak nak jual

    ReplyDelete
  27. @Masz Sidek: baik.. :)

    same la masz, masa mak bagi tu, syieda pelik ade duit sen dalam kertas. bile belek2 upenye Malaya. lamenye...

    ReplyDelete
  28. @kak Rai: syg lak nak jual. hehehe sebab arwah datuk yang simpan :(

    ReplyDelete
  29. @CIK TOM: wahhhh cik tom lagi la hebat. banyak simpanan.. :)

    nak jual syg la cik tom.. :) nti duit tu dah xda dah nak jmpe.. hukhuk

    ReplyDelete
  30. @zOeY zAu YaH: baik syg :) dah koyak-koyak dah, syg lak nak jual :)

    ReplyDelete
  31. @aimi: rm5 dah hilang la aimi. tinggal semua rm1. sob2.. :(

    ReplyDelete
  32. @ain vanilla: trimas ain. :) nak tempah la header dekat myravea. :)

    ReplyDelete
  33. @mawarhijau: pic ke3 tu pasti kak akan jumpa nanti. sebab xlama sangat duit ni tukar kan? :)

    ReplyDelete
  34. @shahrazali: al-fatihah..

    bile orang dulu-dulu suke simpan duit. kite yang zaman skrg ni mesti pelik tengok duit dulu2.. :) especially syieda :p

    ReplyDelete
  35. @kak dila: seronok kan kak? tapi kak lagi best. sebab dapat simpan duit luar negara.. :)

    ReplyDelete
  36. Wah!! boleh jual ni..ehhehehe
    mesti mahal lagi 10 tahun..hehe

    ReplyDelete
  37. @Hanif Idrus: haha.. kalau 10 tahun lagi syieda dah krepot dah. :) bg pada anak-anak la..

    ReplyDelete
  38. wah duit lama..kena jaga elok2 ni..

    ReplyDelete
  39. nanti kena bayar . huhuhu .
    ain tak mampu .

    ReplyDelete
  40. @Eera Shera: baik dear, trimas tuk peringat tu :) syieda akan jaga baik2 :)

    ReplyDelete
  41. @ain vanilla: hihihi :) rm5 or rm10 kalau xsilap syieda. :)

    ReplyDelete